Logo Vechterweerd
 • Het Team

  Het Team

 • Marietje Kessels Project

  Marietje Kessels Project

 • Helpt kinderen en jongeren vooruit

  Helpt kinderen en jongeren vooruit

 • Vechterweerd een steuntje in de rug

  Vechterweerd een steuntje in de rug

Faalangst & Sociale vaardigheidstrainingen

Faalangst komt regelmatig voor bij kinderen en jongeren. Het zorgt voor een enorme negatieve invloed op de schoolprestaties, de sociale contacten en het zelfbeeld van het kind. In de competentietrainingen van stichting Vechterweerd staan daarom het vergroten van het zelfvertrouwen centraal.

 

De angst om te falen kan zich bij kinderen en jongeren uiten in lichamelijke klachten, zoals buikpijn en aanhoudende hoofdpijn. Een kind kan zich ook terugtrekken en heel stil worden. Faalangst kent verschillende vormen. Zo kunnen kinderen angstig zijn voor toetsen of presentaties (cognitieve faalangst), voor sociale situaties (sociale faalangst) en bij het uitvoeren van fysieke handelingen (motorische faalangst), bijvoorbeeld bij het vak gym. Tijdens de trainingen komen deze thema's terug. Denk hierbij aan het vertrouwen op jezelf en de ander en het ervaren van je eigen kracht.

 

Zelfvertrouwen

Onderzoek heeft aangetoond dat zelfvertrouwen een positieve invloed heeft op de schoolprestaties. Meer zelfvertrouwen zorgt voor minder faalangst, oftewel de angst om te falen wordt minder bij toetsmomenten of in contacten met vriendjes. In de competentietrainingen van stichting Vechterweerd staat het zelfbeeld en het vergroten van het zelfvertrouwen daarom centraal. De lessen zijn psycho-fysiek van opzet. Dit betekent veel bewegen, met uitdagende en tot de verbeelding sprekende bewegingswerkvormen.

De aangeboden trainingen variëren in het aantal trainingsdagen, thema's en prijs. Meer informatie is op aanvraag te verkrijgen.

 

SOCIALE VAARDIGHEIDSTRAININGEN (SOVA)

In het dagelijks leven kun je niet zonder sociale vaardigheden. Stichting Vechterweerd uit Zwolle helpt je deze vaardigheden te ontwikkelen via sociale vaardigheidstraining (SOVA). Deze training is gericht op kinderen en jongeren die moeite hebben met het maken van vriendjes. Zij vertonen teruggetrokken gedrag, vinden het stellen van vragen moeilijk, ontwijken oogcontact of maken juist veel ruzie met leeftijdsgenootjes. SOVA heeft als doel om kinderen sociale vaardigheden aan te leren, zodat ze op een betere wijze contact maken met leeftijdsgenoten.

 

Stichting Vechterweerd geeft meerdere, door het Nederlands Jeugd Instituut en het Nederlands centrum Jeugdgezondheid erkende, sociale vaardigheidstrainingen aan.

 

 

Onze stichting staat voor waarborging van de kwaliteit van de trainingen die wij aanbieden . Zo hebben al onze trainers een pedagogische achtergrond op HBO niveau (SPH/MWD/Pedagogiek) en zijn onze trainers post HBO opgeleid als weerbaarheidsdocent. Tevens hebben zij ruime ervaring binnen hun vakgebied en specialisatie. 

 

Neem contact op