Logo Vechterweerd
 • Het Team

  Het Team

 • Marietje Kessels Project

  Marietje Kessels Project

 • Helpt kinderen en jongeren vooruit

  Helpt kinderen en jongeren vooruit

 • Vechterweerd een steuntje in de rug

  Vechterweerd een steuntje in de rug

Wereld van Sofie trainer

Driedaagse cursus ‘Wereld van Sofie’ trainer.

 

Inhoud training

 

De cursus leidt op tot gecertificeerd ‘Wereld van Sofie’ trainer en vormt de basis om met deze methode te gaan werken. De training neemt je mee langs alle onderdelen van het onderwijsprogramma de ‘Wereld van Sofie’ en geeft je de handvatten die je nodig hebt om het onderwijsprogramma bij jou op school, in de organisatie of praktijk zelfstandig vorm te geven.

Filosofie en weerbaarheid gaan hand in hand tijdens deze training, speciaal ontwikkeld voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool. Naast een uitgebreide behandeling van het onderdeel weerbaarheid waarbij alle psycho-fysieke werkvormen langs komen, duiken wij als onderzoeksgroep natuurlijk ook in het filosoferen met kinderen. Wij doen dit vanuit verwondering en richten ons daarbij op alle verschillende aspecten van het filosoferen met kinderen.

 

Werkvormen: Kennisoverdracht • Verwerkingsopdrachten • Rollenspelen •

 

Na deze training:

 

Kun je als gecertificeerd trainer werken met het volledige programma ‘Wereld van Sofie’.

 • Je leert vanuit een open en kritische houding te filosoferen en verwondering te activeren bij kinderen.
 • Je leert een filosofisch gesprek ‘open te breken’ en te verdiepen met behulp van verdiepingsvragen.
 • Je leert werken met bestaand lesmateriaal, ‘Wereld van Sofie®' en eigen lessen te ontwikkelen hiervoor.
 • Je leert psycho-fysieke werkvormen in te zetten ten behoeve van de eigenwaarde, het zelfbeeld en zelfvertrouwen van kinderen.
 • Je leert middels uitdagende en tot de verbeelding sprekende bewegingswerkvormen en samenwerkingsvormen, gecombineerd met rollenspellen, dramaoefeningen en psycho-fysieke werkvormen de groepsdynamiek in klassen te verbeteren.
 • Je leert een filosofisch gesprek methodisch te begeleiden in de klas of praktijk. 

 

Folder Wereld van Sofie.pdf

Folder Wereld van Sofie ouders.pdf

 

Praktische informatie

 

Trainingsdata:

 

In februari 2018 vindt de cursus 'Wereld van Sofie trainer onderbouw plaats te Nijmegen, op 14, 15 en 16 februari 2018. De trainingsdagen zijn van 10:00-17:00. De volledige cursus omvat drie aaneengesloten werkdagen. Tijdens de training worden alle oefeningen en werkvormen uit het programma beoefend. Deze data is volgeboekt.

In februari 2018 vindt de cursus 'Wereld van Sofie trainer bovenbouw plaats te Nijmegen, op 21, 22 en 23 februari 2018. De trainingsdagen zijn van 10:00-17:00. De volledige cursus omvat drie aaneengesloten werkdagen. Tijdens de training worden alle oefeningen en werkvormen uit het programma beoefend. Deze data is volgeboekt.

In maart 2018 vindt de cursus 'Wereld van Sofie' trainer bovenbouw plaats te Utrecht, op 21, 22 en 23 maart 2018. De trainingsdagen zijn van 10:00-17:00. De volledige cursus omvat drie aaneengesloten werkdagen. Tijdens de training worden alle oefeningen en spelen uit het programma beoefend. Deze data is volgeboekt.

In april 2018 vindt de cursus 'Wereld van Sofie' trainer bovenbouw plaats te Groningen, op 11, 12 en 13 april 2018. De trainingsdagen zijn van 10:00-17:00. De volledige cursus omvat drie aaneengesloten werkdagen. Tijdens de training worden alle oefeningen en spelen uit het programma beoefend. Inschrijven

In april 2018 vindt de cursus 'Wereld van Sofie' trainer onderbouw plaats te Groningen, op 25, 26 en 27 april 2018. De trainingsdagen zijn van 10:00-17:00. De volledige cursus omvat drie aaneengesloten werkdagen. Tijdens de training worden alle oefeningen en spelen uit het programma beoefend. Inschrijven

In mei 2018 vindt de cursus 'Wereld van Sofie' trainer onderbouw plaats te Zwolle, op 16, 17 en 18 mei 2018. De trainingsdagen zijn van 10:00-17:00. De volledige cursus omvat drie aaneengesloten werkdagen. Tijdens de training worden alle oefeningen en spelen uit het programma beoefend. Inschrijven

In mei 2018 vindt de cursus 'Wereld van Sofie' trainer bovenbouw plaats te Zwolle, op 23, 24 en 25 mei 2018. De trainingsdagen zijn van 10:00-17:00. De volledige cursus omvat drie aaneengesloten werkdagen. Tijdens de training worden alle oefeningen en spelen uit het programma beoefend. Inschrijven

 

Doelgroep

Mensen die in het onderwijs of in een andere setting met kinderen werken. Maximaal aantal plaatsen 8.

 

Investering

€ 875. Prijzen zijn vrijgesteld van Btw. Koffie/thee, lunch, trainingsmateriaal zijn inbegrepen.

 

Locatie's

Zwolle, Nijmegen, Utrecht en Groningen.

 

Validering

De Wereld van Sofie voldoet volgens de Registercommissie aan de gestelde kwaliteitseisen en worden relevant geacht voor leraren. Onze cursussen zijn gevalideerd door registerleraar met 58 registeruren en zijn vrijgesteld van BTW. 

 

Certificaat

Na het volgen van deze training krijgt u een certificaat met vermelding van de gevolgde inhoud en studielast. Dit stelt jou in staat zelfstandig het onderwijsprogramma ‘Wereld van Sofie’ vorm te geven.

 

Incompany

Deze training kan ook als in-company training worden ingekocht waarbij het gehele team kan worden getraind. Hiervoor maken wij natuurlijk graag een offerte op maat.

 

Meer informatie?

Graag meer informatie over deze training? Mail ons via info@wereldvansofie.nl of bel ons op 0384545208. Wij sturen je desgewenst onze informatie toe.

 

Inschrijven?

https://www.wereldvansofie.nl/ 

Contactformulier