Logo Vechterweerd
 • Het Team

  Het Team

 • Marietje Kessels Project

  Marietje Kessels Project

 • Helpt kinderen en jongeren vooruit

  Helpt kinderen en jongeren vooruit

 • Vechterweerd een steuntje in de rug

  Vechterweerd een steuntje in de rug

Nieuws

Het gaat steeds beter met onze jongeren

Er is in het basisonderwijs de laatste jaren steeds meer aandacht besteedt aan het welzijn van leerlingen. Er is beleid ontwikkeld hoe bij te dragen aan persoonsvorming van kinderen, hoe in te zetten op sociale weerbaarheid en anti pest protocollen zijn langzamerhand ingeburgerd op de meeste basisscholen. Dat lijkt zijn vruchten af te werpen,  heel trots dat we hier een bijdrage aan leveren!

IMG_5252.jpg

Toegevoegd op: 17-09-2018 door casper | » Meer

Stichting Vechterweerd sluit het schooljaar af in stijl

 

En dat hebben we gedaan met het gehele team en natuurlijk de traditionele team BBQ bij onze fantastische praktijk. Wat een werkplek, alleen dat zorgt er volgens mij al voor dat iedere teambijeenkomst een waar feestje is. Natuurlijk ontbraken ook de verschillende energizers uit het Marietje Kessels Project niet en konden we het niet laten om als groep de uitdaging aan te gaan. Dat leverde niet alleen geweldige foto's op, maar bovenal erg veel enthousiasme en stralende gezichten. Een feest van herkenning uit de trainingen die we afgelopen jaar aan meer dan 1500 kinderen hebben mogen geven. Op naar het nieuwe schooljaar, de agenda zit vol!

 

vechterweerd bbq.jpg

 

 

Toegevoegd op: 20-07-2018 door casper | » Meer

 

Nieuwe subsidies

In de regio Zwolle zijn gemeenten inmiddels wel overtuigd van de kracht van het Marietje Kessels Project. Deze gemeenten subsidieren het project en maken het zodoende voor de scholen mogelijk om laagdrempelig in te stappen en vol in te zetten op de ontwikkeling van de eigenwaarde van hun leerlingen en een positieve groepsdynamiek in de klas. 

 

 • Gemeente Zwolle
 • Gemeente Zwartwaterland
 • Gemeente Hattem
 • Gemeente Oldebroek

 

 

gemeente zwolle.png    logo zwartewaterland .png  RO_VWS_RIVM_Logo_Homepage_nl.png 

download hattem.jpeg Logo SKW.jpg input.png

Toegevoegd op: 09-07-2018 door casper | » Meer

Marietje Kessels Project

Stichting Vechterweerd, en daarmee ook verschillende gemeenten, mogen tevreden terugkijken op de resultaten die het project ook in het schooljaar 2017/2018 heeft opgeleverd.

Met het Marietje Kessels Project hebben we meerdere kinderen op weg kunnen helpen richting een veiligere leefsituatie en het opbouwen van hun persoonlijke weerbaarheid. Tevens bewijst het project ieder jaar weer haar enorme meerwaarde bij het neerzetten van een stevig klassenmanagement en een optimale groepsdynamiek in de klassen waar het project draait.

Een project dat door ouders wordt ontvangen als een geschenk, door docenten wordt omschreven als onmisbaar en waarbij de kinderen zelf geven aan het enorm leerzaam en leuk te vinden. Daar mogen we allemaal trots op zijn!

Website vechterweerd nieuws 1.jpg

Toegevoegd op: 15-05-2018 door casper | » Meer

Marietje Kessels Project neemt deel aan rondetafel gemeente Zwolle.

 

Op veel scholen hebben wij na meerdere jaren het MKP te hebben gegeven inmiddels een waardevolle plek op de school gekregen. Scholen hebben dit waardevolle project inmiddels gewaarborgd en op veel scholen is het een vast onderdeel geworden van het aanbod rondom de sociaal emotionele ontwikkeling van hun leerlingen. Deze samenwerking met betrokken docenten zorgt ervoor dat wij regelmatig worden gevonden voor advies bij casussen waarin sprake is van kindermishandeling, een onveilige groepsdynamiek in klassen, bij vragen bij praktische handvatten rondom het ondersteunen van de sociaal emotionele ontwikkeling en natuurlijk bij de inzet en preventie van pestproblematiek.

 

Omdat we voor de scholen regelmatig een vraagbak zijn, zijn wij in het kader van samenwerking en uitwisseling altijd opzoek naar manieren om in contact te komen met organisaties die betrokken zijn binnen dit werkveld en een zekere expertise meebrengen. Stichting Vechterweerd neemt dan ook regelmatig deel aan zogenaamde rondetafeltafelgesprekken bij gemeenten, zo ook in november 2017 waarbij de gehele raad zich gebogen heeft over het onderwerp pesten. 

 

gemeente zwolle.png

Toegevoegd op: 01-02-2018 door casper | » Meer

Basisscholen starten met Marietje Kessels Project

 

De basisscholen in de regio Zwolle zijn weer gestart met het nieuwe schooljaar en dus ook met het Marietje Kessels Project. Op deze scholen is het MKP allang geen op zichzelf staande training, maar veel meer een pedagogie wat inzet op veilige klassen, een positieve groepsdynamiek en de eigenwaarde van leerlingen. Heel veel plezier allemaal!

 

 IMG_1138.jpg

 

 

 

Toegevoegd op: 06-09-2017 door casper | » Meer

'Ik ben zoals ik ben'.

 


Logo_Off.png

 

Vanuit de visie en motivatie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen wilde Lelie Design een bijdrage leveren aan de onzekerheid die ze zag ontstaan bij jonge meisjes. Met deze missie in gedachte is ze de samenwerking gaan zoeken met iemand met ervaring op dit gebied. Samen met Stichting Vechterweerd is het unieke schoolprogramma ontwikkeld:  ‘Ik ben zoals Ik ben’. 

 

‘ Ik ben zoals Ik ben’ heeft als doel meiden meer zelfvertrouwen te geven. Met een mix van fotografie en pedagogie werken we aan een:

-        Positief zelfbeeld

-        Zelfbewustzijn

-        Zelfvertrouwen

-        Persoonsvorming

-        Maatschappelijke vorming

 

Jonge meisjes worden gezogen in de wereld van social media waar zij overspoeld worden 

door vele Youtube kanalen, Instagram accounts en Facebookpagina’s.  Op zoek naar een rol model stuiten ze op fit-girls, modellen en celebraties die er altijd perfect uit zien. Dit creëert een onrealistisch beeld van hoe je eruit zou ‘moeten’ zien. Het niet aan die norm voldoen maakt tieners enorm onzeker. 

 

Met ‘ Ik ben zoals Ik ben’ gaan meiden inzicht krijgen in hoe wij als maatschappij ons zelf voor de gek laten houden door veelal bewerkte foto’s. Dit mooier maken, verfraaien of verbeteren wordt beautification genoemd. Kun je voldoen aan een beeld wat niet ‘echt’ is? Willen we ons meten aan een maatstaaf dat bewerkt is met photoshop?

‘ Ik ben zoals Ik ben’ zorgt voor bewustwording. Bewustwording creëert inzicht en inzicht brengt groei. Groeien in zelfvertrouwen! 

 

Ik ben zoals Ik ben.’ Want dat is meer dan genoeg!

 

IMG_0385 kopie.jpg

Toegevoegd op: 20-05-2017 door casper | » Meer

Scholen maken het verschil.

Enorm veel scholen hebben deze tweede cycles van het MKP weer het verschil gemaakt. Scholen die hebben durven inzetten op de eigenwaarde, groepsdynamiek en ontwikkeling van hun kinderen in het basisonderwijs. Geweldig om te zien hoe deze scholen uit Zwolle hier met passie vol voor gaan en trots op de bijdrage die wij hieraan hebben kunnen leveren.

Scholen.JPG

Toegevoegd op: 24-04-2017 door casper | » Meer

Wat een bijzondere lessen

 

Wat een geweldig vak hebben wij toch, met zoveel bijzondere en ontroerende momenten. Trots zijn wij op alle trainers, docenten, ouders en natuurlijk de kinderen.

 

IMG_9746.jpg  IMG_8212.jpg  BrXidEmCIAADVXe mkp str.jpg

IMG_9940.jpg  IMG_8172.jpg  MKP plankje vlonder.jpg

IMG_7904.JPG  IMG_1285.JPG  IMG_7901.JPG

 

 

 

Toegevoegd op: 18-09-2016 door casper | » Meer

25 jarig jubileum MKP!

 

Basisscholen zijn steeds enthousiaster over het weerbaarheidsproject 'het Marietje Kessels Project'. Dit psycho-sociale project wat inzet op het vergroten van het zelfvertrouwen, een positieve sfeer in de klas en de veerkracht van kinderen, wordt dan ook door veel docenten gezien als onmisbaar.

CUM9eDxWUAAT6N1.jpg

Toegevoegd op: 18-09-2016 door casper | » Meer

RSS Pictogram