shutterstock_100517332.jpg
visual-meisje.jpg
Logo-MK-CMYK.jpg
team-2017.jpg

Weerbaarheidstrainingen

Tijdens de weerbaarheidstrainingen van stichting Vechterweerd ervaren jongeren hoe ze voor zichzelf en voor anderen kunnen opkomen. Ze leren waar hun mogelijkheden liggen en hoe ze op een adequate manier kunnen reageren. Het vergroten van het zelfvertrouwen en het creëren van een positief zelfbeeld staan bij deze weerbaarheidstrainingen centraal. Daarnaast zal er altijd tijdens de trainingen ingezet worden op het creëren van een veilige dynamiek, waarin iedereen zichzelf mag zijn. 

 

De trainingen bestaan uit uitdagende en tot de verbeelding sprekende bewegingswerkvormen en samenwerkingsvormen, gecombineerd met rollenspellen, dramaoefeningen en fysieke technieken. Dit omdat wij geloven in de kracht van ervaringsleren en dat een leerervaring kinderen meer zal raken dan alleen maar kennisoverdracht. Heel veel doen en ervaren dus! 

 

Dankzij de trainingen leren leerlingen voor zichzelf op te komen. Ook wordt de zelfbeheersing beter, leren ze grenzen aan te geven en werken ze volop aan een positief zelfbeeld. Hierdoor wordt hun zelfvertrouwen beter en zitten ze uiteindelijk beter in hun vel.

 

De aangeboden weerbaarheidstrainingen variëren in het aantal trainingsdagen, thema's en prijs. De trainingen worden gegeven op scholen in de wijde regio van Zwolle: Kampen, Deventer, Hattem, Meppel, Hasselt, Genemuiden, Dalfsen, Raalte, Oldebroek en Hoogeveen. Meer informatie is op aanvraag te verkrijgen.

 

Hiernaast een overzicht van de weerbaarheidstrainingen die vanuit Vechterweerd gegeven worden.