shutterstock_100517332.jpg
visual-meisje.jpg
Logo-MK-CMYK.jpg
team-2017.jpg

'Ik ben zoals ik ben'.

 


Logo_Off.png

 

Vanuit de visie en motivatie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen wilde Lelie Design een bijdrage leveren aan de onzekerheid die ze zag ontstaan bij jonge meisjes. Met deze missie in gedachte is ze de samenwerking gaan zoeken met iemand met ervaring op dit gebied. Samen met Stichting Vechterweerd is het unieke schoolprogramma ontwikkeld:  ‘Ik ben zoals Ik ben’. 

 

‘ Ik ben zoals Ik ben’ heeft als doel meiden meer zelfvertrouwen te geven. Met een mix van fotografie en pedagogie werken we aan een:

-        Positief zelfbeeld

-        Zelfbewustzijn

-        Zelfvertrouwen

-        Persoonsvorming

-        Maatschappelijke vorming

 

Jonge meisjes worden gezogen in de wereld van social media waar zij overspoeld worden 

door vele Youtube kanalen, Instagram accounts en Facebookpagina’s.  Op zoek naar een rol model stuiten ze op fit-girls, modellen en celebraties die er altijd perfect uit zien. Dit creëert een onrealistisch beeld van hoe je eruit zou ‘moeten’ zien. Het niet aan die norm voldoen maakt tieners enorm onzeker. 

 

Met ‘ Ik ben zoals Ik ben’ gaan meiden inzicht krijgen in hoe wij als maatschappij ons zelf voor de gek laten houden door veelal bewerkte foto’s. Dit mooier maken, verfraaien of verbeteren wordt beautification genoemd. Kun je voldoen aan een beeld wat niet ‘echt’ is? Willen we ons meten aan een maatstaaf dat bewerkt is met photoshop?

‘ Ik ben zoals Ik ben’ zorgt voor bewustwording. Bewustwording creëert inzicht en inzicht brengt groei. Groeien in zelfvertrouwen! 

 

Ik ben zoals Ik ben.’ Want dat is meer dan genoeg!

We gaan ervoor